Lagu

Thursday, December 20, 2012

OMG ! !esok harinya . .dah bersedia ke aku ni??


Assalamualaikum
번영 축하합니다


Holaaa semua ! !hurm tajuk hari ni OMG ! !esok harinya . .dah bersedia ke aku ni??ape yang esok??apa yang sedia??cer teka cer teka..comfirm tak tau nye kn..hee..nampak tak muka kartun kat atas tu..hah terkejut lar tu..macam muka yanie lar tengah terkejut..tapi selamat yanie tak letak muka yanie kat situ..mesti semua sakit mata pulak kang tengok gambar yanie buat muka mcam tu kn..hehe..kartun tu sedap sikt memandangnya..ye dok??

Okey..esok yanie nak pergi amik lesen memandu berkomputer (lesen L)..mesti yang dah amik tu cakap macam ni kan "eleh senang je tu pun nak cuak"..hee..sebenar benar nya dah lama dah nak amik hari jumaat lepas..yanie ngan kawan kawan yanie..Mell dengan Ajlaa..mase tu tinggal kat rumah Mell..empat hari tiga malam beb tinggal sana..syiokk glerr...best bukan kalau dh duduk sebumbung..

Kononye nak buat home work dengan belajar sama-sama pasal buku lesen ni..last-last satu ape pun tak jadi kan..hehe..baca buku lesen pun sikit sikit je..masa hari khamis masa tu ucu Mell datang umah Mell then cakap :

Ucu Mell : Korang dah bersedia ke ni??
Kami      : hurm..boleh la (dengan suara tak berapa nak yakin)
Ucu Mell : Korang jangan tak lulus pulak..nanti kene bayar lagi tau..
Kami      : Ha???lar ingat tak payah kalau tak lulus 

Lebih kurang lar dialog macam tu..ape lagi kelam kabut masa tu sebab tak bersedia kot..dah lar takut nak telefon akak yang uruskan kite orang semua..ye lar kan buat nye tak boleh tunda mau tak tido malam nak bace buku tu..lagi pun malas lar nak ulang banyak2 kali..hee..

Tapi alhamdulillah masa tu akak tu kata boleh..so ni dah tak nak dah tunda tunda ag..penat lar nak takut lama-lama..korang jangan tak tau yang yanie memang suke cuak over over ni..sampai akak yanie cakap yang yanie ni takut macam nak amik SPM plak.. hee..esok yanie amik dengan kawan yanie Ajlaa dan Aliza..si Mell ni tak bersedia lagi..so kita orang amik dulu..harap kami bertiga lulus dengan cemerlang nye..hee...

Nanti yanie post lagi bagi tahu yang yanie lulus ke idok nye ye..okey daa ! !

                                                                                                 


Monday, December 3, 2012

Kawanku Selamnya ! !

Assalamualaikum ! !
번영 축하합니다


*sebelum baca tu kat bawah sekali ada video..tekan dulu bagi loading dia habis okey.. ^ ^

Haii semua..sihat??cuti ni buat ape je??ada kerja,ada yang tuisyen kan kan??tapi yani tak kerja pun..yani nak belajar dulu..yang penting tahun depan dah SPM dah..ape??x caya ke??betul lar tu..tahun depan dah naik form 5 dah..kejap je kan..

Kali ni yani nak cerita pasal best friends yani pulak..tu yang gambar kat atas sekali tu..tu lah best friends yani..suka duka bersama..ecece.. :) Meh sini yani nak kenal kan meh..dari kiri tu namanya Nurul Ajlaa Binti Mustafa Kamal (alaa),Nur Izyani Binti Abd Mohan (saya lar tu),Nur Melissa Binti Abdul Hamid (Mell),Nur Fatini Binti Mohd Jamil (Ninie) dan akhir sekali tu Fatin Khalisa Binti Anuar (Khal)...

Okey kenal dah kan..kami ni sebenarnya kenal lar dari form 2 kut..tak berapa nak ingat..hee..kenal2 macam tu je la..tapi naik form 4 ni ha berkepit je lah..kelas sama,rehat sama,belajar sama,keluar jalan2 sama,ketawa sama,nangis pun sama2..ye ke??hehe..kate orang kemana kite pergi semua sama2..

Perangai kami semua lain2 tau..kalau dah berjumpa tu sampai esok pun kita orang tak kisah..kalau yani ada masalah besar sekali pun..kalau jumpe dorang macam dah selesai dah masalah tu..lebih kurang lar..nak cakap yang yani memang happy giler kalau jumpe dorang..luv u all ! !

okey start dari alaa ye..alaa ni cantik,putih semua la..ramai orang cemburu tengok dia tau.hehe..sifat dia ni pelupa sikit je..sikit je tau tak banyak..hee..memang kelakar kalau korang tengok sendiri..dah letak barang tu kat situ pas tu cari merata-rata..kadang2 tu kat tangan dia je pun dia x perasan..hee..tapi tu lah yang membuat kite orang geli hati..alaa jangan marah ye :)

Then mell pulak,mell ni tak banyak lak kerenah dia..yani suka tengok cara berpakaian dia..MATURED gilerr..dia ni pun suka buat lawak gak..sampai senak perut yani dibuatnya..hehe..

Nur Fatini pulak..hee..dia ni kan kan..sukeee gelaakkk...orang dah habiss gelakkk pun dia tak habis2 lagi..dalam geng kite orang ni dia sorang je pengawas..cer teka garang tak dia??hehe..tak garang mana pun..btul tak??tapi buat masa ni yani tak pernah lagi tengok dia marah pelajar..x tau lar kalau yani x nampakk kan..bukan nye asyik berkepit 24 jam je kat sekolah tu..hee..dia ni baikk hatiii tau..seorang yang cooollll je..

Okey khal pulak..kalau korang nak tau Khal ni memang peramah giler..betul tak tipuu..dia banyak cakap..kalau sampai subuh cakap pun boleh..hehehe..gurau je khal..dia dengan sape2 pun semua dia boleh cakap tanpa segan silu..dan korang jangan tak tau..dia pandai masak tau..sedapppp.. :)

Wokeyh...Habis dah pasal perangai dorang..selain dorang ada jugak yang rapat dengan yani jugak tau..nak tau sape??Raja Nur Azmina dan Nur Aliza..lain kali yani cerita pasal dorang pulak ye..

Yani bersyukur sangat2 dapat kawan macam dorang ni..sekepala dengan yani..hehe..hope kita kekal sampai akhir hayat okey..SAYANG KORANG SEMUA ! !muahhhhhhhhh :-*

Sudi2 lah tengok video ni..yani tak reti pun nak buat video2 ni..juz untuk kenangan je..korang ! !khas untuk korang okey ! !Alaa,Mell,Fatini n Khal..



video




Friday, November 16, 2012

Wiraku kene langgar lagiiiii ! ! !


Assalamualikum
번영 축하합니다


Haihhhh...*mengeluh pulakkan..ish ish ish..x baek x baek..hee...nasib lar kan dah nak jadi..nak tau kenapa??my lovely carrrrr dh kene langggaaarr...OMG ! !tapi alhamdulillah..x teruk pun..over je lebih minah ni kan..hee...ni sebenarnya dah dua kali dah kene langgar padahal bknnye gerak pun..elok je dduk diam2 kat parking kerete tu..yang pertama tu teruk jugak lar..sampai teralih daripada parking tu..bunyi dia hamboiii gedebushhhh..betul ke??haha merepek..bunyi dia mmg kuat lar..mmg terkjut...nak tengok teruk ke dak??ni ha tengok lah..


ni lah dia hasil kereta proton saga bertembung dengan wira


smapai terkeluaq dah lampu dia

x lah teruk sangat pun kan??tapi ni semua ditanggung oleh orang yang langgar tu lar kan..tau2 siap je dah cantikkk..hee..tapi boleh pulak tengah syiokk2 bace novel kat ruang tamu ni terdengar pulak macam bunyi kaca berderai..last2..hurm... kene lagiii..nak tau kene langgar dengan apa???lori  ! !nak tau lori ape??hish banyak tanye pulakk perempuan ni..lori NT SHOP kat kedai bawah ni ha..selalu hanta barang siang2 ni boleh ke pulak malam dia hanta..dah nasibb kan nk wat cam na...tapi walaupun lori gedabak besar tu yang langgar kecederaan dia kecil je..x yang macam gambar kat atas ni...

langgar ala2 manja gitu..alhamdulillah x de yang kemek cume lampu depan tu pecah je..macam2 kan..tapi kelakar jugak bila pikir2 balik..hari ni mak ngan adik sibukk dok basuh kete and polish2 semua..siap tangkap gambar lagi tau..maklumlah hasil kerja dah penat mempolish...hehe..nak tengok tak???


nampak tak..berkilat gituuu !! :)

yani tak ikut pun mak ngan adik g polish dekat pandamaran sebab ada tuisyen masa tu..ni lah kereta yani..krete ni lah yang bawak yani nak pegi jalan2...ni juga salah satu arwah abah yani tinggalkan untuk keluarga yanii...rinduuuu abah ! !hee..melencong pulak dah..gambar yang baru kene langgar ni pulak..


kan?? sikit je..


berkecai sudahhh..

kan yani cakap betul tak??langgar ala ala manja gitu..hee..so berhati2 ketika mau parking kerete okey??hee..okey larh sampai sini je..esok mau 2syen akaun lagi..untuk kali ke 2..mau tido sudah..daa..selamat malam semua ! !

Tuesday, November 13, 2012

Jalan-Jalan ! !


Assalamualikum
번영 축하합니다

Halooooo ! !buat ape tu??dah makan??hee..hari ni yani buat ape ea??cer teka cer teka.. yani p jalan2 lar ngan mak n adik yani...kakak??kakak yani x de..dia p kem kat kedah..x sabar nak tunggu dia balik ..miss u la sis ! !yani juz jalan2 je kat jj bukit tinggi..bukan shopping pun..saje2 nak memenat kan kaki ni..hehe..

first2 masuk dah terjumpe membe..lambai2 dari jauh je..hehe..ramai btul orang kat sana..almaklumlah cuti kan..pastu jalan2 jumpe pulak mak si melissa..tp si mell ni x nampak pulak batang hidung nye..tanye2, mak dia kata kat monsun ke ape ntah..kite ni mana lar nak tau sngat nama2 kedai ni..hehe..jalan tgk2 ohhhhhh kedai gunting rambut..text lar dia tanya "uit gunting rambut ke??" ha mmg btul dia gunting rambut ingat buat treatment ke ape..mell2 p gunting rambut plak dia..hehe..

satu je kalau dah g jj ni x singgah kat popular x sah ok,,hehe..ape lagi..novel!! hehe..dah lama sebenarnya x g jj ngan family ni..n dah lama jugak x beli novel baru..tu yang best tu bile dapat novel baru..then kita orang g kat tempat game2 tu plak..saje2 nak tangkap gambar..hee..tp x cukup forum lar kan my sis x dew..tu pun belajar dari member2..hee..tu yang nk try jugak tu.. :)

ni ha tengok lar gambar ni


peace !! saya x reti edit . . :)


I Love You Stupid !! - melur jelita.. Bisik-bisik Gelora - Fauziah Ashari


Tadaaaaaaa ! !

K smpai sini je..daa semua ! ! ;-)

Monday, November 12, 2012

Akaun oh Akaun ! !

Assalamualikum
번영 축하합니다



Hai semua..sihat dak??cuti sekolah ni buat ape??yani cuti sekolah ni bkn nk dduk goyang2 kaki tangan je..bnyak nk kene buat revision..trutamanya add math and akaun...btw baru hari ni yani amik tuisyen akaun..dari pkul 9:00 a.m smpai 11:00 a.m...sebelum ni yani juz blaja kat sekolah je..bagi yani akaun ni mmg susah..tapi nak buat mcm mana yani mmg dh dpt kelas akaun..mula2 mmg rasa x yakin dengan diri sendiri..ntah boleh score ntah x subjek ni...nampaknya yani mmg kena amik tuisyen memandangkan exam yani truk bile subjek akaun..

Kelas tuisyen yani 1 minggu 3 kali..smpai bulan 12..yuran dia pun murah2 je..x ada yuran pendahuluan pun..cikgu dia cina..hee..x tau plak ape namanya..lupe nak tnye..juz panggil dia sir je..membe yani dah msuk tuisyen tu mase pertengahan bulan masa fom 4..lebih kureng r..sebab tu yani ikut dorang..satu kelas 8 org je..tp pagi tadi hanya geng yani je la..5 orang (fatini,ajlaa,melissa n khalisa)..lagi selesa kan nak belaja..x bising n senang nak tanya..

buat masa ni yani faham ape yg dia ajar..bile kite tnye soalan mmg dia akan explain dgn pannnnnnnjjjjjjjaaaannnggggg sekali..kalau x paham lagi x tau la...sir ni satu je dia x suke..jngan x dtg kelas dia..nnt kalau dh trtinggal ssah..hope dngan amik tuisyen ni yani akan dapat keputusan yang baik..hope sngat2 ! !yani x nak kecewakan mak yani sbb dh ssah payah dia cari duit utk nak bagi anak dia ni tuisyen..

K lah smpai sini je yani nk story pasai tuisyen akaun yani..harap2 yani boleh paham ape yang dia ajar..akaun oh akaun moga2 yani akan jadikn subjek ni sebagai favourite yani....


Sunday, November 11, 2012

Akhirnya ! ! siap jugak . .

Assalamualaikum ! !
번영 축하합니다



Uhuk2..banyak betul habuk kat blog yani ni kn..dah lama dah blog ni senyap je..ni banyak yang dah berubah dalam blog ni..yew2..yanie tau yang blog yanie mmg x secantik awok2 punye blog..bagi yani ni untuk masa lapang bile yani dah bosan..kat sini jugak la yani akan cerita macam2 tentang kehidupan yani..

tepat jam 2.35 pagi yani siapkan blog ni..nak buat tu buat ni ada je yg x kene...ni pun yanie banyak rujuk dekat blog www.lyssasecret.com...dekat situ lah yanie banyak belajar...thanz to kak lyssa ! !tapi ape2 pun yanie puas bile dah siap..yeay ! !

hurmm..mata pun dah nk ttup dah ni..apew lagi mau chaw dlu..time to sleep ! ! daa..

*sape2 yang x follow lagi follow2 lar ye.. :)



Saturday, January 14, 2012

BUSY ! !


Assalamualaikum ! ! wah dh lama dh x update blog...mmg rindu gler2..blog,awak rindu saya x??hehe..sorry yew sbb kblakangan ni mmg bnyk keje skolah...hehe..oke 1st skali korang mesti nak tau kn yang saya ni masuk klas ape n jadi kew pindah?.okey saya dah buat keputusan dengan semasak-masaknya yang saya still kat RZ ! !hehe

okey saya dapat masuk klas 4 Dedikasi...dan subjeknya ialah bm,bi,sains,sejarah,matematik,ekonomi asas,matematik tambahan dan yang akhir sekali ialah prinsip akaun(PA)...ermm sebenarnya saya x minat pun nak belajar PA ni..sbb ramai yang kata susah...tp x pew memndangkan cikgu saya tu mmg the bez...insyaallah saya akan berusaha untuk meminatinya...n kali ni subjek semua bertukar menjadi bahasa melayu..mmg susah nak belajar dalam bahasa melayu coz dari darjah satu mmg dah biasa belajar dalam bi..tp nota semua cikgu mmg bagi dalam bi lar..n cigu terangkan dalam dwibahasa..papew pun terima jew lar kan...

keje skolah???x yah cakap lar...mmg x terkira dengan jari...(bajet jew kan??)..haha...ya fom 4 ni mmg kene blaja btul2...bknnya yg mcm ramai org cakap honeymoon year..


okey topik laen lak...malam ni my sis nak belanja makan...duit 1st dapat gaji...mmg x sabar lar...haha...dah lama rasanya x keluar makan sama2...masing2 sibuk jew...thanz coz nak belanja kite org yew...LOVE YOU SIS ! !hehe...

ermm..rasa rindu sangat kat 3 Berdikari...mmg kami semua dah berpecah dah..ada yang pindah,ada yang mauk klas laen...rehat pun x sama masa..korang mesti rindu nak dengar suara along kutip duit kelas kan...haha..tp tahun ni saya x jadi dh bendahari kelas...juz jadi ajk kelas jew..rindu kat korang semua ! !

sbnarnya bnyak lagi yang saya nak cerita..tp saya rasa 3 page pun x ckup n msti masing2 x larat gak nak baca..hehe...najwa ! ! i really2 miss you! !kalau saya jumpe dia mmg bnyak cerita saya nak story kat dia...tp masing2 sibuk kn..x pew2 ada rezeki kita jumpe yew...

okey, saya rasa maybe blog saya ni akan sunyi jew...sebab saya akan sibuk dngan aktiviti sekolah,tuisyen,keje skolah dan macam2 lagi...tp klo saya ada masa saya akan update k...k lar saya nak wat keje kolah ni..daa semua ! !

Friday, January 6, 2012

dalam kebingungan

hye semua ! !straigt to the point..sbb saya ari ni pnat sngat...besok ada koko lak..so kene tido awal...okey skarang saya x tau sama ada mau stay di RZ atau masuk ke tawaran kolej vokasional kuala klawang...memang saya x tau n x wat keputusan ag....semoga saya wat keputusan yang terbaek...AMIN ! !

                                                                                                                                 mood : pening2 $#%&*

Tuesday, January 3, 2012

epy new year ! !

hai semua...auchh dah lama dah x update blog nie...rindu2..hehe...tak terlambat bukan untuk saya ucapkan selamat tahun baru buat semua ! !yeahh dah masuk tahun 2012 dah..sekejapnyer...okey besok mulalah harian saya sebagai seorang pelajar bukan..baju dah siap,beg dah siap,kasut pun dah..semuanya dah siap..ermm x sangka an saya ni dah masuk form 4..ermm agak2 dapat aliran apew yew..kalau boleh saya nak masuk aliran sains..harap dpat lar yew..tolong doakan saya yew...lepas ni saya dah x leh nak selalu dah buka fb n blog..maybe dh x dew masa untuk mengupdate blog..yew lar buzy untuk siap kan keje sekolah an..ape2 pun kalau saya ada masa saya update okey..ermm sampai sini jew oke...nak kene tido awal..karang x sedar lak esok an..selamat bersekolah buat teman2 saya yew..dan  SELAMAT TAHUN BARU ! !